Hector Belerin a venit să joace fotbal

Academia de la Barcelona, ​​cunoscută sub numele de La Masia, este cunoscută pentru zeci, dacă nu pentru sute, de jucători care au devenit mai târziu figuri remarcabile în fotbalul spaniol și în lumea întreagă. În același timp, clubul catalan, în ciuda statutului său, se distinge printr-o atitudine de încredere față de elevii săi, care au șansa de a se dovedi în prima echipă a blaugranilor. Totuși, ca întotdeauna, apar excepții.

Despre jucătorii care au crescut la Academia de la Barcelona, ​​dar la un moment dat au fost nevoiți să părăsească clubul pentru o creștere profesională și dezvoltare, fără să primească o evaluare corectă de la echipa națională, să vorbim de această dată. Fiecare dintre ei și-a făcut un nume în fotbal la alt club, așa că Gerard Piqué nu va mai fi pe această listă, care a părăsit și Catalonia în tinerețe, dar sa întors repede din Manchester United, după care a câștigat recunoașterea în lumea fotbalului.

Hector BELERIN

Hector Belerin a venit să joace fotbal la Academia de la Barcelona la vârsta de 8 ani. El a dat anumite speranțe, dar nu a avut prea multă faimă până când cercetașii Arsenal nu au raportat Bellerin managerului Arsene Wenger. Francezul a fost foarte interesat de oportunitatea de a obține un fullback, în care a văzut o mare perspectivă. Ectorul însuși a fost determinat inițial să rămână la Barcelona, ​​dar conducerea lui Arsenal era deja foarte convingătoare în procesul de negociere.

Ca urmare, în vara anului 2011, în vârstă de 16 ani, Bellerin, pentru 500 de mii de euro, sa mutat de la Barcelona la Arsenal. Debutul în Premier League pentru “arme” Ector a trebuit să aștepte puțin mai mult de trei ani, dar în octombrie 2014 a avut loc. Wenger nu a aruncat cuvinte în vânt când ia promis lui Bellerin o carieră excelentă în Anglia. Foarte repede, spaniolul sa stabilit la bordul drept al echipei de la Londra și este acum considerat unul dintre cei mai puternici jucători din lume în poziția sa. Nu cele mai bune momente pentru Arsenal, desigur, nu contribuie la promovarea și mai rapidă a lui Bellerin. În special, pentru echipa națională spaniolă, Ector are până acum doar 3 lupte, dar nimeni nu se îndoiește – acest jucător are un viitor. Poate, odată ce, ca și același Piquet, și se va întoarce la rândurile “Barcelona” pentru a obține o încercare numărul 2.

Rate this post