Ceva a mers prost, sau elevii din Barcelona

În vara anului 2015, Gerard Deulofeu a cumpărat Everton de la Barcelona pentru 6 milioane de euro. În clasamentul “carameliei” mijlocașul a reușit să-și dea seama de el însuși, datorită cărora, în iulie 2017, catalanii au profitat de mijlocașul înregistrat anterior pentru a răscumpăra mijlocașul pentru 12 milioane de euro. Așa că Deulofeu sa întors la Camp Nou, dar din nou nu a adus bucurie nici unei părți. Șase luni mai târziu, Gerard a fost împrumutat Watford, care a cumpărat mijlocașul în vara anului 2018 pentru 13 milioane de euro. În ultima remiză a Angliei Premier League, Deulofeu are 10 goluri și 5 asistă în 30 de meciuri. Winger a fost cel mai bun marcator al echipei în campionatul 2018/19. Poate, până la nivelul “Barcelonei”, Gerard încă nu ajunge, dar este posibil că pur și simplu îi lipsește încrederea banală. Evident, Deulofeu nu era convins de posibilități când era în La Masia și nimic nu sa schimbat în Barcelona și după aceea, când Gerard sa întors, fiind deja un jucător complet.

Thiago ALCANTARA

La Academia de la Barcelona, ​​Thiago Alcantara a fost destul de târziu – la vârsta de 14 ani. Înainte de aceasta, a reușit să lucreze în școlile de fotbal pentru tineret Flamengo, Ureki și Kelme. Începând din 2008, Alcantara treptat a început să se permită să se antreneze cu prima echipă, pentru care chiar a reușit să-și facă debutul în exemplul respectiv. Cu toate acestea, mijlocașul a început să apară mai mult sau mai puțin regulat pe teren pentru “blaugrance” din sezonul 2011/12. Atunci Josep Guardiola, care a lucrat ca antrenor principal al echipei, a început să lase mijlocașul talentat și să conta serios pe el. Cu toate acestea, în cele din urmă, pentru Barcelona, ​​Alcantara a jucat doar două sezoane ca fotbalist, aproape de echipa principală.

Ceva a mers prost, sau elevii din Barcelona, ​​cărora clubul a ratat

În 2013, “Barcelona” a părăsit Guardiola, sa dus la “Bavaria”. Specialistul a cerut șefilor de club din München să cumpere din tabăra catalanilor Thiago Alcantara, care, la rîndul său, și-au dat ocazia să continue colaborarea cu un specialist al cărui lucru a fost foarte respectat. Ca urmare, Bavaria a profitat de o supraveghere a șefilor de la Barcelona, ​​care nu a oferit lui Alcantara un nou contract cu schimbarea condițiilor și a activat mijlocașul klausulu în valoare de 25 de milioane de euro. Acum, Thiago Alcantara este unul dintre cei mai importanti jucatori din randurile din Bavaria, iar transferul este estimat de analistii de la Transfermarkt la 70 de milioane de euro. Gestionarea Barcelonei are un motiv să se gândească la propria lentă și la scurtă durată …

Rate this post