Kadeena Cox și Sarah Storey simbolurile Paralympics din Rio

Misiunea 121 a fost completă, cu două zile libere. Marea Britanie a atins ținta medaliei sportive a Regatului Unit, când Kare Adenegan, de 15 ani, de la Coventry, a câștigat vineri T34 800m bronz, iar succesul nu sa oprit aici. Până când ceremonia de închidere a început în fața unei mulțimi de soldați de la Maracană, în seara zilei de duminică, Marea Britanie a fost al doilea în clasament cu 147 de medalii. Au fost 64 de aur – fiind cele mai de succes jocuri de la Seul în 1988 – 39 de argint și 44 de bronzuri. Marea Britanie a câștigat medalii în 15 din cele 19 sporturi, aurul în 11.ParalympicsGB depășește ținta de medalie cu bronz pentru sprinter Kare Adenegan Citește mai mult Jonnie Peacock a apărat cu ușurință titlul de 100 de metri T11. Ellie Simmonds este primul înotător SM6 care va concura sub trei minute în jocul de 200 m.Will Bayley a sărit pe o masă de tenis de masă. Kadeena Cox, o altă față nouă, a devenit primul paralimpian britanic care a pornit pe podium în două sporturi diferite începând din 1984. Cel de 25 de ani, care a fost diagnosticat cu scleroză multiplă acum doi ani, a câștigat aur și aur, argint și bronz pentru ciclism. Ea a fost purtătorul de pavilion pentru ceremonia de închidere.

În mijlocul laudelor este o avertizare. Rusia, interzisă de Comitetul Paralimpic Internațional din cauza dovezilor de dopaj sponsorizat de stat, nu a fost aici.Sa sugerat că absența lor ar însemna că Sportul din Regatul Unit ar fi trebuit să modifice ținta medaliei și ar trebui să fie un asterisc alături de mărimea Marii Britanii. “Cred că ar fi fost complet nepotrivit să schimbăm ținta medaliei cu o săptămână înainte Jocurile “, a spus Penny Briscoe, comandantul GB al misiunii. “Am cruntat o mulțime de statistici în ultimele câteva săptămâni, pentru că am știut că această întrebare va fi cerută.” Shea Storey câștigă a 14-a aur paralimpic la cursele de femei din Rio Read more

“Am identificat probabil o jumătate de duzină de medalii în sportul nostru, unde Rusia a intrat în lumea nr.1. Dintre cei care credem că ar fi putut fi acolo unde Rusia ar fi câștigat aici. Din celelalte, și folosesc Kadeena ca exemplu, rusul a fost liderul mondial în 400 de metri.Kadeena a spart recordul mondial și a bătut timpul rusesc din 2015 cu aproape două secunde. “Ceea ce trebuie să puneți în context au fost numărul de înregistrări mondiale rupte, numărul de înregistrări paralimpice rupte.” Marea Britanie a rupt 29 de înregistrări mondiale, iar Tim Hollingsworth, director executiv al BPA, a declarat că resursele au fost maximizate. Deși a existat o investiție grea, a fost în zonele potrivite.

“Avem resurse și motivul pentru care auziți atât de des că oamenii mulțumesc Loteriei Naționale este pentru că ne bazăm pe acea resursă. Dar cred că punctul distinct este structura “, a spus el. “Dacă luați atleți și resurse, nu faceți neapărat campioni în domeniul sportului. Dintre cele 11 sporturi care au câștigat medalii de aur, acestea sunt cel mai des separate de China de la Beijing, dar au fost acasă în 2008.Am venit și am făcut asta.

“Gama de sporturi în care suntem competitivi arată că avem o structură care transformă resursele în succes. Facebook Twitter Pinterest purtătorul de pavilion al ceremoniei de închidere din Marea Britanie Kadeena Cox. Fotografia: Andrew Matthews / PA

“Avem un respect pentru ceea ce vrea UK Sport. Investiți strategic, luați decizii dificile, fără compromisuri. Am petrecut patru ani pregătindu-se timp de trei săptămâni. Dar acești patru ani sunt absolut pregătiți. Există respect pentru roluri. Asta nu a fost întotdeauna cazul. Dintr-o dată sună ca hubris – dar suntem al doilea în lume, atât în ​​Olimpiada, cât și în Paralimpi. Ceva are dreptate “. Au existat 33 medalii de atletism, 21 în ciclism și 15 în piscină. Vânătorii au făcut superb.Canoeingul și triatlonul au făcut debutul paralimpic, iar Marea Britanie a excelat în ambele, în timp ce cursa curată a evenimentului de tir cu arcul W1 a fost prima lor în orice caz din 1996. Hollingsworth este optimist cu privire la viitor. Ellie Robinson, care a început să înoate după vizionarea lui Simmonds la Londra, a câștigat aur de 50 de milioane de fluturi S6 la vârsta de 15 ani. Cel mai tânăr membru al echipei, Abby Kane, de 13 ani, este un medalist de argint. Jess Stretton a sărbătorit colectarea rezultatelor sale GCSE prin câștigarea aurului de tir cu arcul. Nu era vorba doar de tineri.Anne Dunham a câștigat argintul ecvestru la vârsta de 67 de ani, în timp ce Jo Frith a câștigat un aur de tir cu arcul la 55. Hannah Cockroft: Sunt pe panouri peste tot, oameni buni cunosc numele meu Citește mai mult

sunt esențiale și UK Sport a lansat pe site-ul său un program de Descoperire a potențialului paralimpic. “Este un exemplu foarte bun că nu ne putem odihni pe lauri”, a spus Hollingsworth. “Trebuie să găsim oportunități pentru următoarea generație.”

Atmosfera plăcută și ușurința de a călători în Rio a fost un factor major în echipamentul de relaxare al echipei. Cajoled în acțiune de către IPC după ce au apărut probleme financiare grave, organizatorii Rio 2016 au vândut în cele din urmă bilete de 2,1 m, în timp ce localnicii au îmbrățișat mișcarea paralimpică.Moștenirea Londrei rămâne.

Pe Tokyo 2020, atunci. – Nu voi sta aici și să spun că vom bate Rio, spuse Hollingsworth. “Dar cred că oamenii au crezut că este destul de optimist pentru a bate Londra.”

Rate this post