De la murdărie la bogăție: Povestea lui Liliana Thuram

Debutul a fost greu – din diverse motive. Zidane a câștigat roșu, iar victoria în sferturile de finală a fost obținută grație unui lovituri de departajare. Dar francezii s-au reținut, deși au fost așteptați de croația formidabilă, care a învins deja pe germani cu un scor de 3: 0. Liderul lor a fost Davor Shuker, care a sperat că sarcina imensă de responsabilitate pusă pe gazdele turneului ar afecta nervii adversarului.

De data aceasta, Thuram va glori pentru totdeauna. Dar, ca toate poveștile mari, drumul său spre triumf a început cu mare nenorocire. În acest caz – cu scopul inteligent al lui Shuker, care, fără probleme, a mers în jurul Lilianei încă neexperimentate. Cel mai bun marcator al turneului a folosit cu pricepere orice greșeală și nu a putut pedepsi francezii.

În timp ce croat-ul sărbătorit cu pasiune mingea, Thuram a înghețat cu o expresie concentrată pe fața lui. În ochii lui era o dorință puternică de a-și scoate țara dintr-un coșmar, a cărui vină era el însuși.

După un minut, el a luat mingea de la Zvonom Boban și a trimis în direcția lui Yuri Djorkaeff, care a răspuns la același lucru, trimițând o rundă înapoi către expeditor. Thuram nu a scos-o afară și a tresărit astfel încât atacatorii să invidieze. Lovitură exactă și o minge într-o rețea. Franța sa întors la luptă și toate păcatele protectorului ei au fost uitate.

De la murdărie la bogăție: Povestea lui Liliana Thuram

Revenind la scenariul original, echipele s-au luptat pentru fiecare metru de gazon. Următorul mare eveniment sa întâmplat în minutul 69, când o lovitură proastă a mingii de la Boban la lăsat pe Thuram să-l intercepteze din nou. Un alt pumn stâng – și un gol din nou. “De la murdărie la bogății” este o frază de cauciuc, dar cum altceva poate descrie creșterea rapidă a unui tânăr migrant de la Pointe-a-Pitre?

În astfel de momente, fotbalul nu mai este decât un sport și se transformă în ceva religios. Un val de fericire necontrolabilă se revărsa peste Franța și în epicentrul în sine – Thuram, care abia putea înțelege ceea ce făcuse. În loc să-și sărbătorească fapta, el a îngenuncheat – până când partenerii lui mai puțin impresionați l-au luat.

Rate this post